Almost is never enough

Min dag har varit full av aktiviteter! Jag har såklart varit i skolan, efter skolan hade jag körlektion och efter den hämtade Anna upp mig för att åka en sväng till Vadstena. I Vadstena mötte vi upp våran saknade och älskade Ida! Har inte träffat henne på flera veckor nu och det är alltid lika trevligt att träffa henne! Vi saknar henne så mycket här hemma. Iallafall så satte vi oss ner och fikade. Sådär mysigt som det bara kan vara med så fina vänner. Massor med prat och skratt om vad vi har gjort sedan vi träffades sist! Ska försöka blogga mer imorgon, men jag tror även den dagen är full av planer. En guide om att hitta fokus med kameran kommer upp innan fredag iallafall, det lovar jag!

 
Kram Ebba

Självporträtt

Det här med självporträtt. Vad är ett självporträtt? Ett självporträtt är när du ensam ställer in och fotograferar dig själv. Självporträtts fotografering kan ske på olika sätt. Du själv kan hålla i kameran och knäppa ett kort på dig, fotografera i en spegel, använda en fjärrkontroll eller med hjälp av självutlösare. Det finns helt enkelt många olika varianter att välja mellan.

Jag brukar fotografera självporträtt i alla olika former, men oftast med kontroll eller självutlösare. Jag vill oftast förmedla känslor eller en miljö utöver mig själv så att säga. Inga vanliga outfitsbilder, utan någonting mer. Jag har 5 tips att dela med mig av inom kategorin självporträtt:

1. Variera metod och plats. Fotografera inte åt samma håll eller samma position. Byt ofta och byt smart. Du kan på så sätt få med så mycket mer bra resultat då bilderna skiljer sig från varandra.

2. Har du ingen fjärrkontroll? Skaffa dig en till kameran. Med fjärrkontrollen kan du lätt hitta fokus under självporträttsfotografering. Priset ligger runt 200-300 kronor.

3. Satsa på kontroll och självutlösare för att fånga en mer "porträtt liknande" känsla. Med spegel metod och kameran vänd mot dig ser man direkt att det är en "selfie" . Det ser inte så fotografiskt ut med dom metoderna utan satsa på självutlösare eller kontroll.

4. Jag använder kontollen som ett hjälpverktyg att hitta fokus med eller som avtryckare. Kontrollen passar bäst till självporträtt där du befinner dig cirka 5 meter (eller närmare) från kameran. Eftersom kontrollen har en räckvidd och får vid ett visst avstånd svårt att skicka signalerna till kameran.

5. Befinner du dig på ett längre avstånd än cirka 5 meter från kameran fungerar självutlösaren bättre än kontrollen. Med självutlösaren behöver du inte tänka på att kontrollen kommer med på bild(vilket är störande), vilken position du har(svårt att trycka av om du står på händer) eller att kameran knäpper upp tilll 10 kort i rad på en gång. Självutlösaren är alltså mycket smidig när självporträttet är upp till ett visst avstånd från kameran eller kräver olika positoner. Detta är helt klart min favorit! 

Prova på vad som passar dig bäst!

 
Kram Ebba

En fin dag

Så fint väder idag också! Jag har även sovmorgonen idag, men blir upphämtad av Anna så skulle vi äta i skolan innan vi börjar. Jag har hunnit sova ut nu på morgonen iallafall och försökt mig på matteprovet vi haft i läxa. Dock gick det inte så bra, men jag försökte iallafall. Idag blir det kjol och barbent, ÄNTLIGEN!

Inte det här jag har på mig, men kjolen har jag idag + en långärmad stickad tröja!
 
Kram Ebba